tirsdag 3. november 2015

Vannkummer

Formålet med arbeidet var å redusere mulighetene for feil og gjøre vannkummen til et . Basal vannkum er en standardisert og dokumentert løsning som i sin helhet er testet og godkjent i henhold til opptredende krefter. Haplast lager 1 tette vannkummer i PE med støpt forankringsplate i betong inkludert et eget system for forankring av ventilkryss og annen armatur. Haplast har produsert tette spillvann- og vannkummer laget av PE siden tidlig på tallet.


I dag har vi modulbaserte vannkummer hvor vi lagerfører . Dimensjoneres ut fra VA- miljøblad 112.

Leverandør skal kunne fremlegge kraftberegning for aktuell rørdimensjon og bøyeliste for . Nå skal resultatene av et stort prosjekt gjøre arbeid i vannkummer sikrere. Skrevet av Odd Borgestrand og Jørn Søderholm i Anleggsmaskinen, . BASAL vannkum - en stabil vannkum som gir god tilgjengelighet i kummen, noe hele det europeiske markedet misunner oss! En vannkum som bygges i dag, må ha en levetid på. Kumsikkerhet er satt på dagsorden av.


Rørinspeksjon – Norge ( RIN). Tidli gere ble vannkummer plasstøpt, vannled ningene forankret i .

Jobbene er gjerne i forbindelse med fornyelse, omlegging eller nyetablering av nye VA-grøfter. Vi produserer da de plasstøpte kummene, . Basal og Ulefos har sammen laget en egen standard for komplett vannkum , med arbeidstittel ULEBAS-standard. Ikke alle norske vannkummer bygges riktig. Dette får konsekvenser for sikkerhet, funksjonalitet og holdbarhet.


En kum innebærer også både . Store trykk og enorme krefter i vannkummene har ført til ulykker og en rekke nestenulykker. Funksjonskrav til vannkummer. Sikker arbeidsplass: ▫ Forankringen av rørdelene må være god nok.


Kum med prefabrikert bunn ( vannkum ). Ventiler må kunne manøvreres fra . Standard for kumring, kjegler og toppring. Eventuelle masser må tas . Vannkummer skal være rengjort ved overtakelse. Konsoller for kombiarmatur etter VA miljøblad 112.


Rehabilitering av vannledninger og vannkummer. SSTT sammen med byggherre Tromsø kommune og TroVA AS inviterer til et meget sjeldent.

Jan Stenersen, TroVA AS (eget firma ). PE vannkum en varig tett løsning. Dannes i tette tanker og . Forslag til oppbygging av vannkum er gitt i figur nr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg