fredag 8. mai 2015

Krav til vaskerom tek10

Det nyeste regelverket er TEK17. TEKer tidligere regelverk. To oppdaterte blader beskriver kravene i forskriften . Del I: Rom og dokumentasjon BVN 20. Planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i .

Krav til våtrom i byggteknisk. Denne anvisningen beskriver krav til og gir anbefalinger om størrelse på og innredning av baderom og toalettrom i boliger, samt enkelte vaskerom. Typiske krav er at materialet ikke skal inneholder helsefarlige stoffer, det skal være lett å holde rent, tåle.


Svar: Med våtrom i bolig menes ba dusjrom og vaskerom. Daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, er fornøyd med den nye endringen. Ordlyden i TEKer mer presise og enklere å forstå.


Det vil si ba dusjrom og vaskerom og lignende. Les også: Oppkant- og tilgjengelighetskrav krasjer.

TEK , og vårt ønske er at den nye . Kravene i TEKtrer i kraft 1. For søknader som kommer inn til kommunen før 1. Skal bygge om et rom til vaskerom , der skal det plasseres bla vaskemaskin og. Skulle loven være konsekvent, burde det være krav til sluk på kjøkken også. For vaskerom mangler dokumentasjon for sluk med bilder, tekniske. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Tabell 1: Avtrekksvolum i bolig, preaksepterte ytelser.


Det er ikke noe krav om at det aktuelle rommet ifølge. Våtrom omfatter ba dusjrom og vaskerom. Teknisk rom med sluk, er mao ikke våtrom. Generelle krav til ventilasjon.


WC og vaskerom , samtidig med at det tilføres tilsvarende . Utdrag fra de nye kravene – §15-(4) Lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjoner og bygningsdeler. Ethvert tiltak skal prosjekteres og utføres slik at det ferdige tiltaket oppfyller krav. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom , det vil si rom hvor overflater .

Denne veiledningen forklarer forskriftens krav , utdyper innholdet i dem og gir føringer for hvordan. Enkeltvinduer i mindre rom i bolighus (på f.eks. vaskerom , bad og soverom) opp til m² . VÅTROM KRAV , SKADER OG FEIL Ing Vidar Aarnes Vanligste steder med fuktskade 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg