torsdag 5. november 2015

Tjømemuffe krav

Jording av sluk IT-230V anlegg innlegg 8. Se video nederst i innlegget for . Tjømemuffe TN-nett innlegg 30. Er du heldig blir det bygget i et TN-nett (400V) og krav om jording av av såkalt tjømemuffe gjelder ikke. Om du bor i IT nett må det da være .

Det ble krav til utjevning til avløp ( tjømemuffe ) i hvis ikke jeg husker. NEK har i samarbeid med relevante komiteér tilrettelagt for søk i tidligere stilte spørsmål og gitte svar. Vi tar sikte på å bygge opp FAQ for de mest brukte . Eller er det bare en anbefaling . I dag er det også krav med jording av avløp i alle hus med IT-nett.


Generelle krav til varme- og kuldeinstallasjon. I TT-nett og IT-nett med krav om jordfeilbryter, må:.

Utjevningen kan være viktig dersom det bygger seg opp ledende slagg inni . Nei, det er ikke noe krav om å montere jordingsmuffe når man bytter. Hensikt, virkemåte og krav , det er noko dei ofte spør ein del om. En for hovedvannkran, ventilasjon, tjømemuffen og jordleder til. Det finnes ingen krav til å utjevne kabelbroer konkret men det finnes krav.


Det er vel krav om jordspyd( dypjord) dersom huset er plate på mark, der . Spørsmål nr i NEK sikkerhetsutstyr Bolignormen 8i NEK stiller krav til konkrete innretninger for å kunne. Det samme med avløpsmuffe ( tjømemuffe ). Siden det er krav om å legge med jord til alle punkt i installasjonen. Krav til tjømemuffe eller jording av sluk i IT-system.


Fullverdig jordtverrsnitt opp til mm OBS! Kan beregne og dokumentere mindre tverrsnitt. Purus Joti informerer om at kravet til jording av slukrist har bortfalt ved krav om.


For bygg med IT-spenningssystem skal tjømemuffe bare brukes etter . Både rørlegger og elektriker måtte på banen også, da for å montere en såkalt tjømemuffe.

Kravet gjelder ikke armering som ligger under varmekabel, men normalt jorder man. Det kan være krav om eget utvendig målerskap, lengre inntakskabel osv. Hovedjording, utjevningsforbindelser og tilkopling av ” tjømemuffe ”. Den som forestår elektrotekniske installasjoner skal tilfredsstille krav angitt av det. Ethvert tiltak skal prosjekteres og utføres slik at det ferdige tiltaket oppfyller krav til sikkerhet, helse, miljø og energi, og slik at vern av liv og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg