torsdag 5. juli 2018

Hva er våtrom

Selv om myndighetene ikke har lagt frem krav om vanntetting av våtrom , er forsikringsselskapene klare på hva slags skader de vil erstatte. Spørsmål: MÅ våtromsnormen (BVN) følges når det bygges bad eller vaskerom? Spørsmål: Hva slags dokumentasjon skal leveres for et nybygget våtrom ? Følgende skal minst være oppfylt: a) Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i. Er dette rommet regnet som våtrom ?

Grunnen til jeg spør er fordi byggeleder vil pålegge oss å ha gulvbelegg på dette rommet. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom, det vil si rom hvor overflater. Et våtrom bygget etter våtromsnormen følger retningslinjer som gjør våtrommet trygt (ba dusj, WC eller vaskerom). Kravene til våtrom og hva de betyr i praksis.


Trenger du en kortversjon av forskriftskravene til våtrom og hvilke løsninger som tilfredsstiller forskriften? Og hva bør man tenke på når man skal legge membran på våtrom ? Få råd fra rørleggeren her.

Svanemerket alkalisk middel som anbefales til daglig rengjøring av sanitærrom. Effektiv som forebygger av kalkstein og kalsåpe. Hva kan du egentlig gjøre uten å søke? Nå kommer nye regler, og nye blanketter for byggemelding av våtrom i eksisterende bygning.


Krav til våtrom i forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10). Hva skjer med komforten når vi forenkler oppvarmingen i en superisolert bolig, slik . Kan tolkes til at rom med sluk ikke er våtrom. Helse- og miljømessige egenskaper. Det er mange ting som skal fungere sammen i et våtrom.


Fremdriften og utførelsen av de forskjellige arbeids- operasjonene må planlegges og samordnes slik at . Våtromsnormen er en veiledende oppskrift for hvordan våtrom kan og bør . De økonomiske og praktiske konsekvensene av fuktlekkasjer i våtrom er store,. Rapporten definerer krav til hva en teknisk tilstandsanalyse av bolig minst skal . Det er ikke alt du bør gjøre selv: Sjekk hva du må få hjelp av fagfolk til. Når det gjelder legging av fuktsperre og membran på våtrom , har man . Den preaksepterte ytelsen som DiBK publiserte kunne derfor ikke benyttes i våtrom med krav om tilgjengelighet.

Bjørn Grimsru fagsjef i FFV . For å oppnå riktig kvalitet må alle som skal bygge våtrom ha nødvendig kompetanse for de arbeidene som . Tryg Forsikring ønsker at det skal innføres våtromskrav på kjøkken. Takstsjef Lars Angell i forsikringsselskapet vil . Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Så, hva bør man tenke på før man fikser på badet?


Fliser er det mest brukte materialet i våtrom , men flere velger også betong og marmor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg