tirsdag 18. desember 2018

Feiing av stålpipe

Stadig flere velger stålpipe fremfor murpipe når de installerer peisovn. Feieren og kommunens ansvar er å føre tilsyn og feie pipa ved behov – og minimum . Ventilert stålpipe som tilfører frisk luft til ildstedet. Icopal Venti er en høykvalitets stålpipe i rustfritt. Nødvendig feiing utføres regelmessig.


Ved brann i stålpiper har man sett eksempler på at isolasjonen forvitrer og.

Med unntak av noen kommuner, er feiing og ettersyn av hyttepiper ikke lovpålagt. Andelen branner som er relatert til ildsteder er langt høyere . Alle som har ildsted skal motta feiing og tilsyn med fyringsanlegg fra kommunen. Hvor ofte dette gjennomføres bestemmes av feieren etter faste kriterier. Feieren har myndighet til å gi pålegg om retting med mer etter samme lovs § 7-2. For eksempel en stålpipe i gammel pipe.


De fleste moderne frittstående ildsteder kan monteres uten brannmur. Med en toppmontert stålpipe blir inngrepet i bygningen minimalt.

En sotet pipe trekker dårlig, gir dårlig forbrenning og øker faren for pipebrann. Det er måten det er blitt fyrt på som bestemmer hva slags tilstand . Det er for øvrig ikke bare feiing av piper som står på feiernes dagsorden. Peisovn og stålpipe forlenger hyttesesongen. Jøtul stålpipe passer alt og alle. Den passer like bra i nye som i gamle bygg.


Det må brukes feieutstyr som er beregnet for stål- skorsteiner. Om en skorsteinsbrann skulle oppstå, . Redskap og utstyr til vedfyring. Rengjør komfyren eller vedovnen med praktisk spesialverktøy. Plasser en kaminvifte på vedovnen og la den spre varmen rundt i. Fyrer man videre med go tørr ved og sørger for jevnlig feiing minimerer man risikoen for en sotbrann som kan skade skorsteinen. Et god vedlikeholdt system . Stålpiper er gjerne mindre utsatt for pipebrann enn andre pipetyper.


Spør feieren om det er mye sot, eventuelt om det er beksot i skorsteinen. Feiekoster for rengjøring av stålpiper og røykrørene i en varmeveksler som en finner både i varmluftsovner og fyrkjeler. Feieren vil ta kontakt for å avtale tilsyn første virkedag etter pipebrannen.


Feieren skal gjøre en vurdering om fyringsforbudet oppheves eller opprettholdes.

VIDEO: Hvis du ikke har en murt skorstein, kan du sette opp en stålpipe , som på denne hytta. Her kan du lese hvordan vi vil ha det når vi kommer til deg for å feie skorstein. Permeter Vent, en moderne stålpipe konstruert med en separat tilluftkanal som tilfører nødvendig og riktig mengde forbrenningsluft til ildstedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg