tirsdag 5. februar 2019

Natrium mat

I kroppen vår er natrium ladet og er også kjent som en elektrolytt. For å redusere saltinntaket er det beste tipset å lage mest mulig mat fra . Matvarer merkes både med innhold av salt og natrium. Salt er en vanlig ingrediens i matlaging, bearbeidet mat og noe du selv tilfører maten.


Vanlig bordsalt inneholder natrium i form av saltet natriumklori og er sammen med ferdigmat. For å dekke dagsbehovet for natrium hos voksne med alminnelig fysisk aktivitetsnivå er det tilstrekkelig med et saltinntak på gram.

Ettersom maten vi spiser . Den största källan till natrium är salt och andra typer av bordssalt och havssalt. Både salt som vi själva har på maten och salt som tillsätts under . Mange nordmenn er opptatt av hva de spiser, og sjekker matvarer for sukker-. Natrium er nødvendig for en rekke prosesser i kroppen, men et . Cellene inneholder bare ubetydelige mengder av stoffet.


Natrium opptas i kroppen fra mat og drikkevann, og det forekommer i organismen som . Med salt eller uten salt, matvarer vi spiser kan fortsatt ha masse natrium bearbeidet mat , hav mat , frossen og hermetisert varer-.

Alle av dem inneholder natrium , . Ved å lage maten fra bunnen av og ikke pøse på med mye salt,. Dessverre er natrium ganske vanskelig å unngå. De fleste matvarer inneholder spor av natrium , og mange inneholder natrium nivåer høyt over . Voksne trenger gram natrium (3-gram salt) om dagen.


Normalt trenger vi ikke å tenke på salttilførselen fordi maten som regel inneholder alt for mye salt. Det moderne mennesket får i seg hele ganger mer natrium via saltet mat enn . Vilka produkter som innehåller mest natrium (mg). Följande livsmedel innehåller natrium.


Matlagningsbas fett typ Milda mat , 9 mg. FOTO: Sebastian Studio Det saltet vi selv tilsetter maten er bare en liten del. Fagstoff: Mangel på natrium er svært uvanlig i Norge. Nesten alle matvarer inneholder noe natriumklori men det er mest i de matvarene som smaker salt. Salt påvirker smaken og de kjemiske egenskapene i maten ved blant annet.


Et høyt forbruk av natrium kan gi høyt blodtrykk som igjen øker . IKKE OPPFØRT: Det er ikke alle matvarer som har saltinnhold oppført. Det er innholdet av natrium i saltet som er viktig å se etter i alle typer salt. De fleste typene salt inneholder mye natrium – noen mer enn andre .

Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlaging og på maten. Bruk krydder og urter for å gi maten smak uten å tilsette ekstra salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg