fredag 10. mai 2019

Sluk vaskerom krav

Mange er usikre på hvilke krav som skal følges når de skal etablere. Fagrådet for våtrom er positive til TEK17. Utover krav til fall mot sluk vil ikke våtromsbyggerne merke mye. Du kan jo bestride vaskerommet , så lenge det er kalt vaskerom , ikke bare er maskiner osv.


Skal bygge om et rom til vaskerom , der skal det plasseres bla vaskemaskin og.

Skulle loven være konsekvent, burde det være krav til sluk på kjøkken også. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom (ikke kjøkken og WC). Del I: Rom og dokumentasjon BVN 20. Krav til våtrom i byggteknisk forskrift ( TEK17).


Planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i. Typer og samvirke med membran BVN 42. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen.

Typiske krav er at materialet ikke skal inneholder helsefarlige stoffer, det skal . Byggteknisk forskrift omfatter også en rekke krav som vi i. Spørsmål: Når det er sluk i gulvet, er rommet da automatisk definert som et våtrom? Et våtrom er et rom med vanntilførsel og sluk i gulvet. Selv om myndighetene ikke har lagt frem krav om vanntetting av våtrom,.


Ifølge kravene i Teknisk forskrift skal det være sluk i våtrom, det vil si alle ba dusjrom og vaskerom. Det er også krav om at det er godt fall mot slukene, slik at . Dermed oppstår ofte spørsmålet om sluk eller ikke i det nye rommet. At membran-jobben utføres av fagfolk, er ikke bare viktig, det er et krav. For vaskerom er fall- kravet satt til minimum 1:1på hele gulvet.


I alle tilfeller er høydeforskjellen mellom topp slukrist og membran ved døra . Tilstrekkelig fall på gulv i våtrom vil være 1:5 minimum m ut fra sluket. Bad og vaskerom skal ha sluk. Vaskerom , baderom og vannklosseter skal ha vanntett gulv eller.


Krav om vanntett golv med tilstrekkelig fall og. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig.

Byggebransjens våtromsnorm er oppdatert om kravene i TEK10. To oppdaterte blader beskriver kravene i forskriften . Gjør det enklere i hverdagen med et eget vaskerom i stedet for vaskemaskinen på badet. Med en enkel pumpe kan man lett flytte . Ut i fra det jeg har lest så skal et våtrom ha sluk i gulvet, det er greit. Bade -, dusj- og vaskerom skal ha sluk og tilstrekkelig fall til sluket.


Det er ikke noe krav om at det aktuelle rommet ifølge. Våtromsløsninger, som oppfyller europeiske og nasjonale norske krav. Disse kravene skal fremgå av ”det nasjonale.


Både sluk og membran står høyt oppe på listen over oppgaver du bør overlate. Teknisk Forskrift skal det være sluk i alle våtrom - også vaskerom. Det vil si ba dusjrom og vaskerom og lignende.


Våtrom skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot avløp ( sluk ) og egnet vanntett sjikt (fuktsperre) som beskytter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg