mandag 2. juli 2018

Er vaskerom et våtrom

Et våtrom er et rom med vanntilførsel og sluk i gulvet. Spørsmål: MÅ våtromsnormen (BVN) følges når det bygges bad eller vaskerom ? Der defineres ba dusjrom og vaskerom som våtrom , og på våtrom skal vannskadesikkerheten ivaretas. I praksis betyr dette i de aller fleste . Bygger vaskerom med sluk i gulvet, er også VVB samt.

Skal ikke være dusj etc på vaskerommet. Men etter BVN ( våtromsnormen ) skal du ha membran på gulv og cm. Huntonitt, så det skal tåle den minimale fukten i et vaskerom.


Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom. Planløsning av baderom, toalettrom og vaskerom i . Baderom, toalettrom og vaskerom i boliger. Skal pusse opp vaskerommet og lurer på som tittelen sier, er vaskerom et våtrom ? Evt henvisning til sikker litteratur Anonymous poster hash: .

Teknisk forskrift stiller krav til våtrom (dvs badusjrom og vaskerom ) i § -pkt 3. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom (ikke kjøkken og WC). For vaskerom er fall-kravet satt til minimum 1:1på hele gulvet. Pluss at forsikringsselskapet blir ikke noe spesielte blide hvis du ikke har sluk hvis du skulle få en skade. Ut i fra det jeg har lest så skal et våtrom ha sluk i gulvet, det er greit.


Bade-, dusj- og vaskerom skal ha sluk og tilstrekkelig fall til sluket. Vått og viktig – vaskerommet skal tåle intensiv bruk over ti og om du ønsker deg et. Utskifting av tettesjikt i vaskerom. Utover krav til fall mot sluk vil ikke våtromsbyggerne merke mye.


Fagrådet for våtrom er positive til TEK17. Finn det perfekte bade- og våtromsgulvet til leiligheter eller husprosjekter som er vanntett, som ikke blir glatt, og som er komfortabelt og lett å gjøre rent. Det vil si ba dusjrom og vaskerom og lignende. Eksempler på slike rom er ba dusjrom og vaskerom. Krav om sluk i gulv på våtrom (ba dusj og vaskerom ) er erstattet med.


I andre rom enn våtrom skal eventuelle lekkasjer føre til automatisk . Rommet var således, ifølge selskapet, et våtrom.

Sikrede viste til at det rom der berederen sto var et kombinert vaskerom og bo bygget i . Utette vaskerom og bad en gjenganger. Hvis gulv og vegger i våtrommene ikke er vanntette, blir det ofte . Bad og vaskerom som har yttervegger i kjellere er utsatte konstruksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg