mandag 1. juli 2019

Feie pipe hvor ofte

FEIING AV PIPE : Har du hatt pipebrann eller har du fyrt med for fuktig. Alle som har ildsted skal motta feiing og tilsyn med fyringsanlegg fra kommunen. En sotet pipe trekker dårlig, gir dårlig forbrenning og dermed uøkonomisk fyring.


I år var det inspeksjon av ildsteder, pipe , sotluke, brannslukkere,. Feiing og tilsyn med fyringsanlegg er hjemlet i forskrifter til Brann- og .

Bekdannelsene oppstår vanligvis i overgangene mellom røykrøret og pipeløpet , og det er ofte her sotbrannen starter. Har bygget flere piper skal det enten være stige opp til hver pipe , eller det. Feieren både feier og rengjør piper, røykkanaler, røykrør og ildsteder for å. Hvor mye sot som legger seg i pipen kommer helt ann på hvor ofte man fyrer, hva . Forskriften sier at det skal feies så ofte som det er behov for det. Utstyret du trenger for å feie pipa, kan du blant annet kjøpe i nærmeste Biltema- butikk.


Mange skorsteiner er sprukne og dårlige og representerer ofte en . På hytta er man selv ansvarlig for å huske på å skaffe feier.

Pipebranner oppstår stort sett fordi lag av sot og bek antennes. Nå er nok ikke hyttene så mye i bruk, så man må jo selv vurdere hvor ofte. Mange lurer på hvor ofte feieren kommer og om hva feiegebyret går til. Slik jobber feieren i din. Dette gjør du hvis du får pipebrann.


Feie - og tilsynsgebyr er en del av de kommunale avgiftene. Feiing er behovsprøvd og det bestemmer hvor ofte vi kommer. I de tilfellene hvor det er mer enn meter fra bakke til tak må stigen være festet . Ved feiing fjernes sot og bek. Feiing - og tilsyn er et viktig brannforebyggende arbeid.


Bufret Lignende Som fyringsanlegg regnes blant annet ildste pipe , sotluke eller feieluke, røykrør og brannmur. Hvor ofte brann- og feiervesenet feier eller utfører tilsyn, . Brann- og feiervesenet skal sørge for feiing og tilsyn med fyringsanlegg minimum hvert fjerde år. Regelmessig feiing av pipe forebygger pipebrann.


Brannsjefen kan bestemme hvor ofte feiing skal gjennomføres i. Faren for pipebrann øker og . Hvor feiing ikke skjer fra tak, skal eier sørge for at feieren har.

Vi har på feierunder oppdaget at det kan oppstå problemer ved feiing av pipe. Vil du ikke ha feier på besøk, feier du selv eller har du ikke takstige? Tromsø Jo Inge Stenersen opplever ofte at folk ikke vil ha feierne på besøk.


For unnlatelse øker ikke bare faren for skader på pipe og tak, men. I Hammerfest er det innført et system hvor huseier nå varsles over SMS når det skal feies. Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn kapittel regulerer feiing og tilsyn med.


Fra i år av skal den kommunale feietjenesten også sørge for feiing av hytter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg