torsdag 21. mars 2019

Drenering takrenne

Fra takrennen min går det et nedløp ned i bakken for å frakte. Det er ikke anbefalt å ha nedløp og drenering i samme rør, men det er ikke . De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Her gjennomgår vi hvordan . Og uten god drenering kan det fort bli et problem.

Ifølge Blom er det første man bør sjekke om hvordan vannet fra takrennene ledes. Det man kan gjøre er å koble et fleksibelt rør på utløpet fra takrennen og legge dette røret et stykke ut på bakken, beskriver Krohn i Byggforsk. Takvannet bør via takrenne og nedløpsrør føres inn i eget rørsystem parallelt med drensrørene. Her ser du hvordan du går frem når du skal montere en takrenne selv. Ikke all drenering som ble gjort for flere tiår siden, leder vannet bra nok bort.


Skade som skyldes vann fra takrenne , utvendig nedløp samt utett . Husk at tilkobling til kommunens vannavløp krever tillatelse. Dreneringsrøret kobles til kommunens vannavløp.

Komplett, lettmontert og slitesterkt system for takavvanning. Alle deler av svensk galvanisert stål (mm). Løvbeskyttelse for takrenne. Legg til i innkjøpslisten.


Løv, barnåler og rusk fra takstein legger seg i takrennene. God drenering er alfa omega for et tørt og godt hus. Grav frem hele grunnmuren igjen, sjekk og utbedre dreneringen. Vannet fra taket havner litt for nær husveggen og derfor vil jeg lede det til et annet sted ved tomtegrensa. Det kan koste flesk å drenere rundt huset.


Og det er så vidt det er synlig når jobben er gjort. Det er gøy å bygge når du har de rette og beste materialene til hus eller hytte. Combigavlen brukes i høyre og venstre side av takrennen for å lukke takrennen i enden. Grenrør anvendes ved drenering av flere tak via samme nedløpsrør.


Nedløpsrør fra takrenner som er avsluttet over marka vil også kunne gi mye fukt ved grunnmur. Da er det ekstra viktig at vannet ledes ned i dreneringen. En god takrenne holder vannet unna vegger og grunnmurer og hindrer at.

Takrennen må ha nok fall til å drenere bort regnvannet. Vi hjelper deg med anbud på takrenne. Få anbud på takrenne i Oppland. Isola AS TAKRENNE STÅL HVIT 179. Takrennesystemet er komplett med deler og tilbehør og kan benyttes på alle bygg, nye og eldre - fra bolighus til . Tett eller dårlig drenering rundt huset kan gi fuktskader.


Mange fuktproblemer i kjellere kan løses ved å grave opp, fuktsikre, drenere og etterisolere rundt . Alt innen drenering utføres i Svolvær og Vågan i Lofoten. Vi anbefaler å legge egne tette rør for å lede vekk vannet fra takrennene. Plastmo galvanisert spalterist 5m til drenering. Vi er på jakt etter en dreneringsløsning for regnvann fra takrenne.


Vannet renner i dag ut på asfaltert parkeringsplass. En mulighet er å lede vannet ned i et avløp til ei takrenne som er koblet til et privat eller offentlig avløpsanlegg. En annen mulighet er å lage et infiltreringsanlegg . WAVIN korrugerte drensrør i plast benyttes ved drenering rundt grunnmur, og ved drenering av jordbruksarealer. Rørsystemet har et komplett utvalg av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg