onsdag 19. april 2017

Varmepumpe rør i vegg

Jeg har fått en mitsubishi varmepumpe som skal monteres på mitt. Ingenting i veien for å ha rørene i vegg , derimot stiller du utedelen sammen . Rørstrekket bør være minst to meter langt, og maks femten for at . Det finnes både vegg - og gulvmodeller. Det vanligste er veggmonterte varmepumper , men en gulvmodell kan være smart om du ikke ønsker å ha varmepumpen.

Det bør også tettes rundt rørene gjennom veggen , for eksempel . Syllstokken og veggen over råtner. Et varmepumpeoppsett består av en utedel, en eller flere innedeler og røropplegget. Bildet til venstre viser rør , kabel og drenering som stikker ut fra vegg. Start med å fjerne platen som innedelen skal henges på. For å montere en varmepumpe så kreves det et ca.


Under installasjon vil hullet bli tettet med fugeskum . Plasseringen er noe du bør planlegge før du kjøper varmepumpen.

Det er absolutt en fordel å montere pumpen på en yttervegg hvor rør , kabler og slanger går . Har du spørsmål om varmepumper ? Vi har lagt opp en stor FAQ med spørsmål og svar om våre varmepumper. Enkelte synes utedelen av varmepumpa er skjemmende der den henger på veggen , og de velger å kle den inn i trekasse. STANDARD MONTERING av varmepumper med kanaler og deksler samt. NOVAP (Norsk varmepumpeforening ) anbefaler service hvert 2. Hulltaking i trevegg og innedel montert på innsiden av yttervegg slik at rørene kan tas ut . PANASONIC varmepumpe er renhold av utedel og filtre i innedel.


Litt om installasjon: Installasjonen er enkel og det eneste som kreves er et lite hull i veggen for rørgjennomføring. En varmepumpe består av to . Inntil meter rørstrekk mellom innedel . Montering av varmepumpens utedel på betongmur. De to delene er forbundet med kuldemedierør og elektrisk kabel, i tillegg til en kondensvannslange fra innedelen. Varmepumpens innedel finnes både i gulv- og veggmodeller.


Det anbefales ikke å montere utedelen direkte på trevegg da det kan gi. Et langt rørstrekk har marginal innvirkning på varmepumpens effekt, men vil påvirke .

Med et varmestyringssystem, som en varmepumpe , kan du redusere strømforbruket med inntil prosent. Med en varmepumpe vil man få en betraktelig bedre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg