mandag 18. mai 2015

Rent vann i verden

Andel av befolkningen med tilgang til rent og trygt drikkevann. En vannkilde av god kvalitet skal gi minst liter vann per person per dag, og være nærmere . I følge en ny UNICEF-rapport vil mer enn milliarder - en . Diare - som enkelt kan unngås ved enkelte forhåndsregler og rent vann - er den sykdommen som, tar livet av flest barn i verden. Forurenset drikkevann er verdens største helseproblem.

Diaré tar i dag livet av flere mennesker enn alle verdens kriger. FN sier at adgang til rent vann er en . Denne problematikken sto i fokus da den amerikanske professoren Joan Rose mottok bransjens mest . I dag bor milliarder mennesker, nesten halve jordas befolkning,. Samtidig er mangelen på rent vann for befolkningen størst i de . Vannmangel: Verden tørster. Uten vann går det raskt den gale veien med både folk og dyr, .

En av sek i alt milliarder mennesker i verden har ikke tilgang til rent drikke vann. Tilgangen til rent vann blir stadig lavere også i vår del av verden. Over millioner av disse mangler tilgang på rent vann.


Verdens vannressurser trues av forurensning. Dessverre er mangel på rent vann et globalt problem. FNs bærekraftsmål som omhandler vann og sanitærforhold er kanskje ikke. Kabul, der rent drikkevann er en . Per i dag står mer enn én milliard mennesker, rundt prosent av verdens befolkning, uten tilgang til rent drikkevann. Derfor er målet vårt å gi mennesker på flukt tilgang på rent vann og gode sanitærforhold.


Rent vann er en menneskerett. Likevel har mange mennesker på flukt . Her kan du lese en tekst om vann, skrevet av W. Isharika Sandamali (år), som er en miljøagent fra Sri Lanka. Sikre bærekraftig forvaltning av, og tilgang til, rent vann og gode sanitærforhold for alle.


I hele verden møter mennesker utfordringer som har å gjøre med vann.

Over en milliard mennesker mangler tilgang til rent drikkevann. En stor del av verdens befolkning lider på grunn av vannmangel. I Norge har vi i utgangspunktet nok vann for å forsyne hele verden med rent.


Deltakerne på møtet var uenige i hvor stor andel av verdens befolkning som mangler tilgang til rent vann. Tallet varierer fra 7millioner til milliarder. India, ifølge en ny rapport fra myndighetene i landet.


Når man tenker på mangel på rent vann , er kanskje bildet…. Men likevel går millioner av mennesker gjennom et helt liv uten tilgang til rent vann. Det vil vi i Tunsberg bispedømme gjøre noe med. Men rent vann alene løser ikke alle problemer.


Pengene fra denne gaven kan . Men fremdeles er det enorme problemer knyttet til tilgang på rent vann og tilgjengelighet til toaletter for mange millioner av verdens fattige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg