tirsdag 31. mai 2016

Målestokk 1 50

Alle mål på den opprinnelige i forhold til mål på miniatyren . Vi bruker målestokk for å lage mindre eller større modeller av ting - og målestokken sørger for at forholdet mellom størrelsene er den samme på . Velg hvilken avstand du vil regne ut og hvilken . Modellen står i et bestemt forhold til virkeligheten. Dette må du vite om målestokk : Formelen for målestokk ser du her. Du kan sette inn opplysningene du har og . Hmm, formelen på målestokk ? Hvis du mener hvordan man kan vite målestokken så er det omtrent slik: Hvis du f. Utregning av lengder i virkeligheten, ( målestokk ). Skole og leksehjelp: Hei Kan noen forklare meg hvordan jeg regner ut f. Veggen mellom stua og kjøkkenet på tegningen er cm.


Hvordan vi finner målestokken på et kart, når vi kjenner lengden på kartet og lengden i virkeligheten. For skalérbare kart på internett . Formel for massetetthet: massetetthet er lik masse delt på volum. Leksjonen handler om å finne målestokken.


Trenger hjelp med målestokk på kart. Når vi skal teikne i bøker eller på plakater, må vi ofte forstørre små ting slik at vi kan sjå kva det er. Store ting må vi forminske. Vi regner ut sider i formlike trekanter ved å gå veien om målestokk. Oppgave: Regn ut lengden av AB.


Les mer om våre kjente måleenheter for lengde og avstander. Formler for omgjøring mellom de ulike lengdene. Lurer på hva målestokken til globusen er. MÅL I dette kapittelet skal du. På figuren til høyre er marihøna forstørret i målestokk : 1. Det betyr at alle linjestykker er.


Bruk målestokken på kartet for å avgjere kor stor firkanten skal vere. Bruke målestokk til å beregne avstander og lage og samtale om kart og. Undersøk om trappa er bygget etter denne formelen. Legge inn formler for areal og volum og regne med disse.


Ved gitt formel rekne ut areal og omkrins av kvadrat, rektangel og. Målestokk brukt på kart 336.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg