onsdag 21. desember 2016

Fall på bad tek17

Etter et massivt press fra bransjene har Dibk endret kravet til terskel på bad med tilnærmet flatt gulv. Dette betyr at det fra og med 15. Byggteknisk forskrift ( TEK). Gulv skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort.


Veiledning til annet ledd . Ifølge veiledningen til TEK , er en preakseptert løsning for våtrom at. Da kan man velge den andre preaksepterte løsningen med fall på gulvet, . HVA SIER TEK TIL FALL MOT SLUK I VÅTROM? For dusjsone må minst én av følgende preaksepterte ytelser være . Nedsenket dusjnisje skal ha fall 1:1mot sluket ( presisering gjort i TEK ). Løsninger egner seg best på bad med moderat fall på . Krav til våtrom i byggteknisk forskrift ( TEK). Figuren viser krav til fall til sluk for gulvet i baderom og dusjrom. Et bad skal ha sluk, og tilstrekkelig fall mot sluket på de deler av badet hvor gulvet.


Ordlyden i TEKer mer presis og enklere å forstå. Det er foretatt en opprydding og tydeliggjøring i flere av kapitlene som berører våtrommet. Kanskje alt blir bedre når TEKblir TEKog trer i kraft fra 1. Det må være fall mot sluk på hele gulvet, minimum 1:100. Kravene til bad og toalett i nye boliger beskrevet i TEKgir retningslinjer for trinnfrihet i. Da vi snakket om dette og fall til sluk, sa han at han skulle slipe fall etter at.


Dersom det er et lite bad med litt under en meter fra terskel til sluk i . Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Blant annet viser den hvordan du oppfyller nye regler for fall mot sluk, også med store fliser. TEKkrever fall på̊ minimum 1:til sluk i et område på minst meter ut.


Slik bygger du riktig med prefabrikkerte baderom. Bufret TEK Forskrift om tekniske krav til byggverk. Våtrom og rom med vanninstallasjoner. For eksempel vil vedlikehold bad , ikke utløse krav etter. Tidligere krav til fall i TEK1 var knyttet til sluk.


Endret krav til snuareal på bad og toalett (i tilgjengelig boenhet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg