tirsdag 20. mars 2018

Utekran stenger ikke

Litt av problemet er at det ikke er stengekran på innsiden av veggen,. Jeg har en frostfri FM Mattsson utekran , av denne typen her:. Den virker ikke , når man skrur på den skjer det absolutt ingenting.


Først av alt så må du stenge vanntilførselen til utekrana, gjerne med hovedvannskrana. Hvis din utekran er lik min så er det mulig å skru av den . En utekran har mange nytteområder.

Det er praktisk med tilgang til vann i hagen og på gårdsplassen. Problemet er at nordmenn ofte glemmer å stenge vannet . Jeg spør dere mens jeg leter etter åpen rørlegger. Jeg fikk ikke lukket utekrana helt nå, og tok litt hardt i. Da var det akkurat som den gav etter, . Husk å stenge vannet til utekranen før vinteren setter inn.


En selvdrenerende kran montert med fall, vil sørge for at overskuddsvannet ikke vil bli stående i . Ja, for da er den ikke tett, da den skal kvitte seg med vannet før du stenger.

Du bør ikke la den stå på utekrana i vinter: Koblingen til hageslangen. For å unngå vannskader i forbindelse med utekran og vannslange, bør du:. Utvendig tappekran med stoppekran på innsiden må stenges for vinteren. Per i dag har jeg ikke utekran i det hele tatt da den var frosset i. Etter at det er stengt av og tøm røret for vann hver høst . Utekran Med tilbakeslagsventil.


Overskuddsvannet i røret tømmes automatisk når kranen stenges. Frostsikker utekran , Gustavsberg. Kranoverdel med nøkkel for selvdrenerende utekran , FMM. Med en frostsikker utekran kan du vaske og spyle utendørs.


Hver eneste vinter glemmer mange å stenge vannet til utekrana og tappe ut vannet. Har som alltid stengt av utekran i god tid. Men husk: det er ikke nok å bare stenge vannet, krana ute må også dreneres, . Skal ikke benyttes ved kuldegrader eller den ene dagen temperaturen stiger over null.


Hver gang man stenger vil det drenere seg litt vann ut, er det lang slange på så vil også alt trykk i slangen tømme. Du vet du har ei stoppekran i boligen, men bruker du den? Hvis ikke er det fare for at den gror fast og ikke lar seg stenge når du virkelig trenger.


Med nøkkel, festeplate og skruer.

Maks veggtykkelse: 4mm. Mange hytter stenges og brukes ikke igjen på mange måneder, kanskje ikke før til jul eller i. Koble fra hageslangen og tøm utekranen. Hvis du IKKE kjøper en frostfri utekran må du selv sørge for at det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg