torsdag 24. mai 2018

Gårdsklokke

Gårdsklokke , stabbursklokke eller matklokke. Kjært barn har mange navn. Vi leverer også alle andre typer bronseklokker slik som skipsklokker, gårdsklokker og småklokker.


Støperiet påtar seg også støping av spesialprodukter i ulike . Domkirkeodden - Photographer Svendsen, Anne-Lise. Stavern, Larvik, Vestfold .

Andre ord som er brukt for klokka er gårdsklokke , buklokke, vellingklokke, grautklokke og suppeklokke. Det å ha matklokke på gården betød for . Nå har du en unik mulighet til å anskaffe en stor skipsklokke til huset, eller hytta ved sjøen! Eller kanskje en gårdsklokke til klokketårnet på gården. Olsen Nauen Klokkestøperi AS.


Se større kart for gårdsklokke. Søk etter gårdsklokke ga Gult treff. Fredriksvern festning, bygning og gårdsklokke. Add to folder Created with Sketch.

IMAGE Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Europeana. Urframføring av Fanfare for gårdsklokke og blåsere av Audun Berg Selfjord. Fellesrådet gått til innkjøp av en gårdsklokke og et høytaleranlegg som ikke krever strøm. DigitaltMuseum is a common database for Norwegian and Swedish museums and collections.


It provides access to more than four million photographs, objects,. Snart skal gårdsklokka igjen klinge over Elingaard Herregård i Onsøy. Henning Johansen og Ole Tvete har nå montert den gamle klokka fra . Dette er integrert i en portal inn mot gravplassen og har også klokke (omtrent som en gårdsklokke ). I forbindelse med anleggelse av vei til gravplassen ble det. I mønet mot tunet er det plass for en gårdsklokke.


Det har ikke museet, men en slik klokke ble brukt til å kalle inn folkene på gården til mat. Eksteriørbilde av matklokka på Bårdhaug gård. Den ringte for å signalisere starten og slutten på arbeidsdagen, og for . Den lille kirkeklokken kan vel sammenlignes med en gårdsklokke.


Bryllupsgjestens utstyrsliste. Fylkesmannen i Hedmark og Hedmark fylkeskommune ser gårdsklokker og klokketårn som kulturhistoriske element med direkte tilknytning til gårdenes lange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg