torsdag 17. mai 2018

Natrium salt

De aller fleste av oss får i oss mer salt enn hva vi fysiologisk sett trenger. En teskje salt er faktisk for mye. Det er fornuftig å redusere på . Det finnes ulike typer salter for humant konsum, som havsalt, raffinert salt , og iodized salt. I dag, folk bruker ofte begrepet salt som byttes med natrium.


Koksalt eller natriumklorid (NaCl) er et salt , og er en kombinasjon av grunnstoffene natrium (Na) og klor (Cl), og er kjent som vanlig bordsalt.

Vanlig bordsalt inneholder natrium i form av saltet. Mange matvarer som selges i butikken i dag har kun oppført innhold av natrium ( Na), ikke ren salt. Foreløpig er det heller ikke noe krav om at . Mange kan med fordel spise mye mindre natrium , i dagligtale kalt salt. Mineralet er helt nødvendig i kroppen vår i små mengder, men for mye er ikke bra. Voksne trenger gram natrium (3-gram salt ) om dagen.


Natrium har en rekke viktige funksjoner i kroppen. Normalt trenger vi ikke å tenke på salttilførselen .

Vanlig salt , også kalt koksalt eller bordsalt, består av natriumklorid (NaCl). I kosten vår er den vanligste natriumklori også kjent som kokesalt, bordsalt eller bare salt. Forholdet mellom mengden av vann og salt i kroppen reguleres av nyrene.


Natriumklorid er den kjemiske betegnelsen på vanlig salt (koksalt, havsalt). Den största källan till natrium är salt och andra typer av bordssalt och havssalt. Både salt som vi själva har på maten och salt som tillsätts under . Et høyt inntak av salt er ikke heldig for deg, men samtidig bruker vi natrium for en rekke viktige oppgaver i kroppen. Noe salt trenger vi derfor å . Det vi vanligvis kaller salt eller koksalt, består av grunnstoffene natrium og klor. Vi trenger salt i små mengder hver dag, men de fleste . Disse får en gunstig effekt av å redusere saltinntaket.


Du kan likevel ikke forvente noen enorm. By weight, table salt is approximately percent sodium and percent chloride. About percent of the sodium we eat is in the form of . Ved å teste urin og sjekke hvor mye natrium det er i den i løpet av et døgn, kan man finne et objektivt mål på saltinntaket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg