tirsdag 28. juli 2015

Lesestrategier

Tips til lesestrategier som kan benyttes før, under og etter lesing. Nasjonalt senter for skriveopplæring og. Lesestrategier kan enkelt beskrives som tiltak for å fremme leseforståelse. Strategiene kan deles inn i tre faser: Før, under og etter lesing.


Når vi skal arbeide med lesestrategier , eller studieteknikk, er det viktig å huske på at lesing ikke bare er lesing. Vi leser på ulike måter alt etter hva formålet med.

Gjennom lesingen skal barnet få kunnskap, trekke ut informasjon og forstå det han eller hun har lest. Da bruker vi litt andre lesestrategier enn . Ny forskning i videregående skole viser mer aktiv bruk av lesestrategier enn tidligere antatt – og langt mer enn lærerne selv setter ord på. En god leser behersker i tillegg en rekke lesestrategier og kan vurdere . Har du en plan når du leser?


Her er noen tips som kan hjelpe deg når du leser til heldagsprøvene. Denne masteroppgaven har som mål å se på hvordan vi kan støtte lesing på nettbrett. For å svare på problemstillingen har jeg tilpasset en tekst til eBok-format , . Målet med å undervise i lesestrategier bør være at elevene skal.

Gode lesestrategier (Heftet) av forfatter Øistein Anmarkrud. Se flere bøker fra Øistein Anmarkrud. Dette er et opplegg med hovedfokus på lesestrategier. Elevene kan ta i bruk ulike lesestrategier og bruke ulike læringsstrategier for å huske . Ved å legge mer vekt på lesestrategier på 1. Vi har følgende formater tilgjengelige:. Denne filmen ble laget i en norskoppgave, hvor man skulle lage en film om forskjellige lesestrategier.


Det ene vi ville se på, er om intensiv, eksplisitt undervisning i lesestrategier , kan ha korttids- og langtidseffekt på en . I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke lesestrategier lærerne på 4. Hovedvekten er lagt på sammensatte tekster og elevene trenger på å forstå og huske det de . Hvordan vurderer elever i ungdomsskolen bruk og nytteverdi av lesestrategier i møte . Et utvalg ungdomsskoleelevers bruk av lesestrategier. Aschehougs lesestrategifilmer i engelsk er en serie på fem korte filmer der sentrale lesestrategier i engelskfaget presenteres – med supplerende tekster og. X Bokstavbok Lesebok 1A Lesebok 1B Lese- og skrivebok D-bøkene krever innlogging.


Dersom du ikke har tilgang, ta kontakt med oss: Send e-post.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg