torsdag 30. juli 2015

Skum i gjærlåsen

Stormgjæring og en skumfylt gjærlås 25. Gjærlåsen har skummet over 11. Flere resultater fra forum. Sjekk om du har væske i gjærlåsen. Plopper det ikke i gjærlåsen ?

Se etter skum på toppen av vørteren. Ta en titt gjennom hullet der gjærlåsen står. Dersom du ser noe som helst skum eller en ring med brunaktig skum har det startet å gjære.


Gjæren bare fløyt på toppen uten noe tegn til skum eller bobler i det. Tja, det skal jo boble litt oftere enn annenhver dag. Sjekk at det ikke har kommet skum i gjærlåsen som blokkerer for luften.


Gjæringskar som rommer 30l.

Men det anbefales ikke å fylle den med mer enn ca liter. Ellers har man lett for å få skum i gjærlåsen. Det er ett praktisk litermål . Dette er sannsynligvis årsaken til liten plopping i gjærlåsen slik som. Ved stormgjæring og kraftige skumdannelser kan skummet ofte flyte opp i gjærlåsen. Vannet blåses ut og gjærlåsen fylles med skum.


Er det kraftig skumming, . Når det går over minutt mellom hver plopp i gjærlåsen , er det på tide å stoppe. Hvis kullsyren er ute, skal du ikke høre vislely og eventuelt skum skal legger. Sannsynligvis er det en liten lekkasje rundt lokket på gjæringskaret. Se i stedet etter andre tegn på gjæring, slik som skum og bevegelse i . Pass på at du har vann i gjærlåsen og sett gjæringsbøtta et sted hvor temperaturen er jevn og . På med lokk, i med gjærlås , pakke inn tønna i isolerende matte, og det.


Jeg ser ingen spor av skum eller noe på toppen. Lyden av COsom plopper i gjærlåsen er vidunderlig! Og det vakre skummet kraeusen.

Fjern skummet og gi saften et oppkok for å drepe villgjær. Dette hadde medført tetning av gjærlåsen , og høyt trykk av karbondioksid i. Du finner både gjæringskar, gjærlås , korker og korkpåsetter på . Skulle det være små rester av skum igjen i flaskene før selve .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg