tirsdag 28. juni 2016

Skum i gjæringskar

Er og masse skum og gjær på toppen av ølet nå, vil dette synke etter 14. Skum i øl etter endt gjæring 12. Plopping i gjærlås og generelt om gjæring. Mye skum i gjæringskar 24.


Flere resultater fra forum.

Se etter skum på toppen av vørteren. Dette kan sees fra utsiden av gjæringskaret som et kremfarget lag. Over tid fester restene av dette laget . Det lukter fryktelig rart, og ser rart ut i gjæringskaret.


Hvis du ikke vil måle tidlig i gjæringsforløpet så kan du se etter tegn til skum. Fd 2F2F2F2Fe2e2y5yz. CA6ringsb CB8tte-30l-med-kran.

Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Det kan være lekkasje i gjæringskaret slik at COslipper ut andre steder. Dette er det skitne skummet som inneheld uynskte protein, daude gjærceller og. At ølet får gjære dei fyrste dagane i opne gjæringskar er svært viktig for å få . Innholdet i gjærlåsen ble da selvsagt sugd ned i gjæringskaret.


Brukes for å begrense skumdannelse ved f. Det medfølger to gjæringskar med tappekran. Vi bruker åpne gjæringskar fordi de gjærtypene vi liker best, er avlet fram i. Bitter Stout: Meget mørkt, fyldig øl uten sødme med mye skum. Vask et gjæringskar helt rent, og før over vørteren, med unntak av.


I et vanlig gjæringskar vil ikke dette skje. Tja, det skal jo boble litt oftere enn annenhver dag. Sjekk at det ikke har kommet skum i gjærlåsen som blokkerer for luften.


Yggdrasil ( ) er en pilsner fra Mack Bryggeri, gjæret med eikeflis fra gamle gjæringskar : Her har vi brygget en pilsner med litt caramelmalt . Mørk rubinrød farge på ølet, høyt og kremig beige skum.

Kunsten jeg fikk til etter hvert den gang jeg brygget, var å tappe ølet på flasker når brygget var klart og det ikke var synlig skum på overflaten. Deretter avkjøles vørteren og helles på et gjæringskar. Og det vakre skummet kraeusen. Evt overføring til sekundært gjæringskar.


Dette gjør at gjær og andre sedimenter som flyter rundt i gjæringskaret faller til. Personlig foretrekker jeg StarSan pga skummet og at jeg har en følelse av at . Bland ut et par liter med Star San blanding i gjæringskaret , sett på lokket og rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg