onsdag 20. juli 2016

Vannlås kloakklukt

Har i det siste lagt merke til en svak kloakklukt fra sluket på badet. I dag bestemte jeg meg for å se litt nøyere på dette, tok av rista over sluket, . Vond lukt fra sluk - hva kan det være? Bufret For vannet i avløpsrøret fungerer som en luktstopper.


Men dersom vannet forsvinner fra avløpsrørene, er det fritt frem for kloakklukten.

Vond kloakklukt på badet: Lufting over tak og ikke tørre sluk. På en del nyere dusjkabinett er det en vannlås som samler opp hår o. Det kommer stadig sterkere kloakklukt i tilstøtende gang, spesielt fra et. Kloakklukt i hus og bygninger er ubehagelig men kan ofte enkelt utbedres. Da kan årsaken rett og slett være at vannet i vannlåsen har tørket ut.


I noen hjem finnes det rør som aldri blir brukt, for eksempel i en kjeller. Pipeliner forklarer at kloakklukt fra sluket kan oppstå.

Skal en vannlås tørke ut, skal sluket stå ubrukt i lengre tid. I mange bad oppstår denne lukten fordi man etter å ha renset avløpet ikke har klart å feste . Resultat er at kloakklukten kommer fra ventilen i taket. Det løser seg når man bruker dem igjen. Hørte en svak ulelyd og flyttet litt på lokket til vannlåsen. Dermed forsvant ulelyden og sakte men sikkert også kloakklukten :-) Er det noe galt . Nå har det plutselig kommet en ganske sterk kloakklukt fra sluket i dusjen.


Jeg har sjekket om det er graps i sluket i dusjen, samt i vannlåsen. Hvordan finne ut hvor kloakklukten kommer fra og hva som er feil. Du har en vannlås i en vaskekum eller vask som har tørket ut fra . HER KOMMER GRISERIET: Vannlåsen under kjøkkenvasken er åpen.


Vannlåsen er, ifølge Otto, en innretning som hindrer at vond lukt fra . Lukter det vondt fra vasken, enten det er på badet eller på kjøkkenet, kan det være et tegn på at du bør rengjøre vannlåsen. Sjekkliste lukt- og kloakkproblem i tilknytning til kloakkanlegg. Etterfyll vannlås og i sluk og vasker.

Når varmen kommer så kommer også kloakklukt i gatene i sentrum. Etaten vil nå bytte vannlåser i flere kummer i området. Det er Samferdselsetaten og ikke Vann- og avløpsetaten som har ansvaret for kummene . Dersom du merker kloakklukt i huset bør du undersøke følgende:. For å hindre at kloakklukt kommer ut fra avløpsnettet og inn i bygget, er det krav om at alle avløpsinstallasjoner skal ha montert vannlås. Plastrøret er dyttet ned i den gamle avløpssoilen, og tettet med silikon.


Har derfor to mulige kilder hvor lukten . Ved rensing av avløpsrør og vannlås på servant må man være ytterst. Hvis et gulvavløp er tett, vil det mest sannsynlig være vannlåsen som er tett,. Når et gulvavløp avgir kloakklukt , skyldes dette at vannlåsen er tømt for vann.


Dette gir lett kloakklukt etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg