tirsdag 26. juli 2016

Virkningsgrad varmepumpe

Virkningsgrad forteller hvor mye av tilført energi en maskin klarer å utnytte. En varmepumpe er et anlegg som flytter varme fra et sted med en gitt temperatur. COP ( virkningsgraden på varmepumpen ). I nordiske forhold er den optimale temperaturen rundt 7 . Gitt at en luftvarmepumpe går på full effekt og er godt innenfor virkeområdet sitt med tanke på ute-temperatur og leveringstemperatur.

Det betyr at en varmepumpe kutter strømforbruket til oppvarming dramatisk, med de. Hvorfor bruker vi varmepumper. Hvordan virker en varmepumpe. Hvor kan en varmepumper hente varme fra.


En luft-til-vann- varmepumpe henter gratis varme fra uteluft og leverer. Høy virkningsgrad , særlig i kystnære områder med høy gjennomsnittstemperatur. I en varmepumpe med varmefaktor får man dobbelt så mye energi som man .

Ved minusgrader har de beste varmepumpene en virkningsgrad på . Finnes det noen oversikt over de forskejllige bilenes varmepumper og virkningsgrad ? COP er virkningsgrad i avgitt effekt i forhold til forbruk, for eksempel for. NVE beregner at varmepumper leverte TWh varme i bygningsmassen i. En luft til vann- varmepumpe er i investeringsøyeblikket gunstig, men når du ser. Produser strøm sentralt med god virkningsgrad , ikke lokalt. Tidligere brukte man ofte COP (Coefficient Of Performance), også kalt varmefaktor eller virkningsgrad , for å beskrive hvor mye varme en varmepumpe klarer å . Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Flertallet av installasjonene er luft-til-luft pumper.


Luft-til-luft- varmepumpe. Utfordringen med disse er imidlertid at de har lavest virkningsgrad når det er som kaldest. De fleste varmepumper får lavere virkningsgrad når det er veldig kaldt.


Rundt null grader bruker varmepumpen én kilowatt (kW) og varmer opp . Midlere COP – varmepumpe i kjøledrift (-) η. Andel av QV som dekkes med varmepumpe (-).

Nye varmepumper gir stadig bedre og mer effektive varmepumper ,. Disse går på bedre virkningsgrad i kaldt vær, bedre kapasitetsregulering, . Strømprisene skal ifølge fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB) være markant høyere enn på samme tid i fjor. De viser til en prisøkning . Produktet kalles CBB Energisentral og har i følge Helge Folkestad i Ener-Produkt AS ”fire ganger høyere virkningsgrad enn dagens . Forbrukerrådet viser deg veien til riktig modell. En fjerdedel av det totale strømforbruket i Norge går med til oppvarming.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg