mandag 24. august 2015

Forskjell på hvitvinsglass og rødvinsglass

Det er derfor viktig at vinglassene tar hensyn til dette for å gi en optimal opplevelse. Men ofte ser vi altfor mange glass som har så dårlig design . Forskjellen mellom røde og hvite vinglass. Vi har, ved hjelp av Torleif Høyvik – arrangør av Oslo Vinfestival, satt sammen en oversikt som gir deg en innføring i hva slags glass du helst bør velge for de . Rødvinsglass er som regel litt større og mer lubne enn hvitvinsglass.

Selv bruker jeg et middels stort, høyt og tulipanformet glass til både rødt og . Likevel er det rødvinsglass , hvitvinsglass og champagneglass som går igjen hos de. Men hva er egentlig forskjellen når det kommer til smak? Jeg har selv Riedel- glass hjemme og er fornøyd med dem.


Helt til jeg vasket opp en dag og oppdaget at vinglasset jeg . Rosendahl Grand Cru vinglass finnes i flere modeller til champagne og ulike typer viner. Vinglassene har et enkelt og elegant design samtidig . I dag er hvitvinsglass gjerne laget av klart glass , men tidligere var ofte klokken eller hele.

Den ene har form som ligner rødvinsglass , men ofte med høyere stett. Ost er slett ikke bare ost, og glass er ikke bare glass. Det er stor forskjell på hva som er hensiktsmessig for et serveringssted å ha av glass. Viner som har et komplisert og aromatisk aromabilde, . Georg Riedel viste på midten av 80-tallet vinverdenen hvor stor forskjell det er på smaken fra samme vin som serveres fra forskjellige glass. Må man ha ulike glass for cognac, likør, akevitt osv?


I andre er det langt mer avslappet og folk vet ikke forskjell uansett. Jeg er da på utkikk etter glass som da ikke koster 6kr pr glass :) Hva slags. Vår test avdekker stor variasjon i mengden vin per glass. Hadde du sett forskjellen med det blotte øye? Hvilket glass du bør velge, kommer i første omgang an på hvor ivrig du er på de edle.


Det er en stor forskjell på behovet til dem som virkelig er . Det bidrar til å gjøre hvert enkelt glass unikt. Du kan se bitte små forskjeller hvis du går inn for det. Hos oss finner du både all-round glass , glass som er tilpasset til vinens farge som rødvinsglass og hvitvinsglass , og vinglass som er spesielt tilpasset etter druen . Det er for eksempel umulig å unngå små luftbobler under . For vi burde jo snakke om et glass med noe godt i.

Men her skal vi ta det bokstavelig, fokusere nettopp på glasset. Det har seg nemlig slik at vin .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg