mandag 3. september 2018

Lærling rettigheter lønn

Lurer du på hvor mye du får i lønn som lærling ? Undersøk dine rettigheter som lærling. Funker det bare ikke helt? I slike tilfeller skal lærlingene og lærekandidatene – i hele sykeperioden – ha utbetalt den lønn de hadde ved sykeperiodens begynnelse.


Som lærling har du rettigheter og plikter etter både Opplæringsloven og etter. Lønnen fordeles ofte slik at du får lite lønn i begynnelsen av læretiden, og mer .

Rettigheter og ansvar som lærling. Hvor mye har du rett på i lærlinglønn ? I læretida er det normalt å få lærlinglønn , det vil si lønn tilsvarende en viss. Finn info om lønn , rettigheter med mer. Lønnen er satt ut i fra gjeldende tariffavtaler og lik for alle lærlinger i. Hvis bedriften også har tariffavtale, er du også dekket av de rettighetene som.


Slike vilkår er ikke fastsatt i lov eller i lærekontrakt. For å sikre dine rettigheter i avtalene må du være organisert.

Juss: Hei, Jeg begynte som lærling for et par måneder siden, og det var. Til Kyrre S: Jeg snakker om arbeidstiden, ikke lønnen min. Det er OMF-Nord som tar seg av fordelingen av lærlinger til rederi.


Gjøre seg kjent med skipets drifts- og. Vi skal passe på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får de rettighetene de har krav på, og skal spesielt jobbe med elevmedvirkning. Bli lærling og ta fagbrev hos Midt-Norges største lærebedrift. Som faglig leder og instruktør er dere lærlingenes nærmeste støttespillere i lærebedriften.


Sammen skal dere sørge for at lærlingene får opplæringen de har. Blir dine rettigheter ivaretatt? Lønn under sykdom etter reglene i folketrygdloven. Antall lærlinger skal ikke overstige lærlinger for hver ansatt svenn.


Lærlinger har minst like mye . Fylkeskommunen vedtar om lærlingen beholder retten til videregående opplæring. Lønnen kan variere og du avtaler selv lønn med lærebedriften. Dersom lærling og bedrift blir enige kan man få flat lønn i læretiden,. Dine plikter og rettigheter.


I læretida får du lærlingelønn, det vil si en lønn tilsvarende en viss prosent av lønna.

Hos oss får lønn i henhold til tariffavtalene for de enkelte fag og støtte til førerkort kl. Alle lærlinger blir invitert på lærlingtreff i løpet av læretiden. Ofte får du derfor mindre lønn i starten av læretiden enn du får mot slutten.


Ellers har du samme rettigheter og plikter som andre ansatte i bedriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg