torsdag 27. september 2018

Voldtektsoffer hjelp

Som pårørende er det flere ulike måter du kan støtte og hjelpe et voldtektsoffer på. Den utsattes behov vil imidlertid variere fra situasjon til . Du vil også ha krav på kostnadsfri bistandsadvokat som kan hjelpe deg. Vi driver ikke behandling, men tilbyr hjelp til selvhjelp.


Alle som arbeider i DIXI er fagutdannet med bred erfaring i feltet, og noen av oss har også selv opplevd . Folk aner ikke hvor mye det krever å anmelde en voldtekt, og å være et voldtektsoffer.

Det føles ikke som om man blir møtt i det hele tatt, forteller . En forutsetning for å gi støtte og hjelp er kjennskap til vanlige reaksjo- ner etter en. Svært mange voldtektsofre opplever at minner om vold- tekten kommer inn i . Dessuten lider mange kvinnelige voldtektsofre av både astma, epilepsi. De nye forskningsresultatene kan, ifølge Lidegaar hjelpe skoler og . Andrea Voldum og June Holm har startet stiftelsen Vi tror deg for å hjelpe voldtektsofre.


Etterpå skjelver jeg pga minnene. Og når dette kommer trenger jeg hjelp.

Da er jeg ikke sterk lenger. VIL HJELPE ANDRE: June Holm og Andrea Voll Voldum oppretter stiftelse for kvinner som har blitt voldtatt. LEGEVAKTEN: Hit kommer flere hundre voldtektsofre årlig og får hjelp ved overgrepsmottaket. Problemet er at uten hjelp blir livet muligens aldri det samme igjen, . Foreningen arbeider for å hjelpe voldtektsofre og deres pårørende, spre informasjon om senskader og følgeskader samt drive holdningsskapende og . Nå etterlyser hun mer organisert hjelp i kommunen. Oslo gir støtte og veiledning til både voldtektsofre og pårørende.


Kanskje er det ikke flere kvinner som blir voldtatt nå enn tidligere, men det er flere som melder fra om voldtekt og som søker hjelp. Ved siden av tortur er voldtekt . Stiftelsen yter hjelp til alle som har vært utsatt for voldtekt eller seksuelle . En år gammel telemarkskvinne opplevde marerittet da hun ble voldtatt under en ferie i Tyrkia i fjor sommer. Tuva Strøm Johannesen har opplevd å bli voldtatt to ganger. Hun anmeldte en av voldtektene og.


Mange voldtektsofre utvikler psykiske symptomer som i offisielle. Studien omfatter bare straffelovens §192a om seksuell omgang ved hjelp av vold og trusler. Vesterålen regionråd mener det er svært viktig at voldtektsofre får et faglig godt tilbud om hjelp , men det innebærer også at det bør skje så raskt . DIXI arbeider for å hjelpe voldtektsoffer og deres pårørende, sprer informasjon om seinskader og skadefølger, samt drive holdningsskapende arbeid.

SIDE2): - Det er kjempebra at hun gir voldtektsofre et ansikt, det er med på å hjelpe andre som har opplevd voldtekt. Det sier daglig leder ved . Stadig flere voldtektsofre ber om hjelp til å takle det som har skjedd. Terskelen for å søke hjelp kan være ekstremt høy fordi man dermed må innrømme hva som.


Der skal volds- og overgrepsofre tilbys psykososial støtte, oppfølging og veiledning gjennom hele prosessen og loses til profesjonell hjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg