tirsdag 28. mars 2017

Bore hull i murvegg

Vent til boret har fått skikkelig feste før du bruker kraft på maskinen. Bor hullet så dypt at både pluggen og skruen går helt inn. Bruk eventuelt en dybdestopper. Grunnarbei mur og betong. Jeg har borret noen tusen hull i betong og det var først når jeg pigget opp badegulv og rev vegger jeg fikk .

Vi bruker kjerneboring når vi skal bore hull til gjennomføringer i betong. Vi kan gjennomføre kjerneboring på intil cm. Selve boret er en hul sylinder, eller en . Bore hull er ikke bare bare.


Skal du bore i mur trenger du som regel et slagbor. Det er et spiralbor som har påsveisede skjær av hardmetall. Prøver man å bore et hull i betongveggen og så skru i en skrue rett inn i,.


Boret blir rødglødende, det lukter svid og i det hele tatt.

Det er fullt mulig og veldig enkelt å lage hull til ventilasjon i grunnmuren på egenhånd. Det viktige er at man har godt og riktig verktøy. Dette er lette maskiner for å lage hull til plugger og andre mindre oppgaver. Skal man bore for å sprenge, eller sette store fjellbolter krever det . I denne episoden av Jernia TV lærer du hvordan du borer i mur.


Alt du trenger for å lykkes med boring i. Jeg har behov for å bore gjennomføring for HDMI-kabel gjennom en omlag 25cm tykk murvegg som jeg tror består av LECA, muligens fylt med . Da jeg var med og borret i mur med MYE armering, brukte vi bare betongbor. Det tok ca av kaloriene å bore hull med denne som med en . Da skvetter ikke boret vekk når du begynner. Men du bør alltid bore hull først, for at ikke treverket skal bule ut når du skrur inn.


Hvis du skal henge opp noe eller føye noe sammen, må du ofte bore hull. Disse drillene har en slagmekanisme som gjør det mye lettere å bore i mur. Du må bruke bor som er speiselt beregnet på mur.


Slagfunksjonen gjør at det kan være vanskelig å holde drillen rolig, men det er veldig viktig at boret ikke. Et godt tips er å begynne med et hull som ikke skal synes og hvor . Du har boret et hull til murpluggen din, men hullet er for stort, slik at pluggen sitter løst og ikke orker belastning.

Bare ta det med ro – det er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg