mandag 26. juni 2017

Vannmangel i verden

Halve jordas befolkning bor i områder som er utsatt for vannmangel. Om drøyt år vil det gjelde hele fem milliarder mennesker. Vannmangel og mangel på sanitærinstallasjoner rammer først og fremst fattige lan heter det i den årlige rapporten fra Det internasjonale . Nesten halvparten av verdens befolkning bor i områder som kan rammes av vannmangel minst en måned i året, viser en ny FN-rapport.


Storbyen og turistmagneten Cape Town i Sør-Afrika kan bli den første millionbyen i verden som går fullstendig tom for vann , skriver Global . Om tre måneder er det slutt på vann i springen i millionbyen.

Det er mange steder i verden der de er nødt til å gjøre det nå, og avløpsvann er . Forurenset drikkevann er verdens største helseproblem. Diaré tar i dag livet av flere mennesker enn alle verdens . Minst en firedel av verdens befolkning vil bo i land med mangel på rent vann. Det sa generalsekretær António Guterres til Sikkerhetsrådet . I følge en ny UNICEF-rapport vil mer enn milliarder - en . I hele verden møter mennesker utfordringer som har å gjøre med vann. Vann er det element som er felles for hvert eneste levende vesen,.


TØRKE: Situasjonen i Cape Town er ikke et ekstremtilfelle.

Hvert niende menneske i verden lever uten tilgang på rent vann , skriver Mathilde . Den rammer de mest sårbare verden over hardest. Knapphet på vann er et betydelig problem for jordkloden vår. På grunn av faktorer som forurensing, klimaendringer, overbefolkning og misbruk . Generalsekretær António Guterres sa tirsdag at minst en firedel av verdens befolkning vil bo i land med kronisk eller tilbakevendende . Andel av befolkningen som har tilgang til vann fra en trygg kilde. Vannkilder som regnes med er vannrør, en felles vannpost, brønn med pumpe, en beskyttet . Denne problematikken sto i fokus da den amerikanske professoren Joan Rose mottok bransjens mest . Ferskvann er vann som inneholder små mengder salter. Mye av jordbruket verden over, baserer seg på større eller mindre grad av nedbør.


Rent vann er helt avgjørende for levestandarden i et område. Dessverre er det ikke alle land i verden som kan tilby innbyggerne sine dette godet. Og forebygge at ikke dette blir situasjonen flere steder i verden ? Samtidig som forbruket øker, fører tørke og vannforurensning til vannmangel i mange regioner verden over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg