onsdag 11. april 2018

Natrium i blodet

Nedsatt mengde natrium i blodet kan skyldes for lite tilskudd av natrium eller for mye væske i kroppen. Alvorlig hyponatremi kan oppstå ved alvorlig hjertesvikt, . Na-holdige væsker ( sykehus) og ved saltforgiftning. Hyponatremi betyr lite natrium i blodet.


Hypovolemi betyr underskudd på væske i kroppen. Hypervolemi betyr for mye væske i kroppen).

En blodprøve i blodet er ganske enkel: det måler mengden natrium i blodet ditt. For mye natrium i blodet (såkalt hypernatremi) er i stor grad et vannproblem og skyldes sjeldent noen feil i kroppens systemer for vedlikehold . Vanlig bordsalt inneholder natrium i form av saltet . I likhet med de andre mineralene er også natrium viktig for kroppen. Mineralet spiller en viktig faktor når det kommer til å vedlikeholde . En tredel av dette er bundet i benvevet, og storparten av det øvrige finnes i blodet og i vevsvæsken. Jeg snakket om natrium og kalium, og oppdaget at det angikk så mange pasienter. Ga feil blod til nyfødt, men flaks gjorde at det gikk bra.


Vilkåret om å ha lav natrium i blodet er kjent som hyponatremi.

Ett natriumtest kontrollerar hur mycket natrium som finns i blodet. Salt består av natrium og klorid. Ett gram salt tilsvarer gram natrium. I en nødsituasjon setting, blir lavt natrium oftest behandles ved innføring av en natrium -klorid-oppløsning inn i blodet gjennom intravenøs (IV) levering.


Nivån av natrium i blodet regleras genom ett samarbete av flera. Forgiftninger med natriumklorid gir hypernatremi (forhøyede nivåer av natrium i blodet ), men hypernatremi er vanligere av andre årsaker, . Ved hypervolemi: Vanntilskudd p. Tilstanden innebærer at plasmakosentrasjonen av natrium er lavere enn normalt, typisk definert . Advarsler og forsiktighetsregler. Natriumhalten i blodet kontrolleras också om . Tillståndet kan ha olika grundorsaker varav många har gemensamt att mängden vätska (vatten) i blodet är för stor relativt mängden natrium , vilket leder till . Almindelig bordsalt er NaCl (natriumklorid).


I kroppen findes Na og NaCl både i blodet , . Kroppen innehåller g av natrium per kilo kroppsvikt eller procent av. Urinary Sodium and Potassium Excretion, Mortality, and Cardiovascular Events.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg