onsdag 29. august 2018

Geografisk kart

Geologisk kart eller berggrunnskart viser geografisk fordeling av berggrunnen eller løsmassene. Videre er gjerne markert forkastninger, malmforekomster, . Omfatter i utgangspunktet areal under skoggrensa . Formatet kan variere mellom . Et tematisk kart , temakart , er et kart som er laget for å belyse et bestemt tema innenfor et gitt geografisk område.

Det tematiske kartet viser som regel bare . Kartografi (fra gresk χάρτης khartēs, kart og γράφειν graphein, skrive) er. Statens kartverk (kortnavn Kartverket ) er en norsk statlig forvaltningsbedrift under. Landdivisjonen har ansvaret for å etablere og forvalte kartdata og geografisk. Et atlas er en samling av kart , vanligvis over jorda eller deler av den, men det finnes. GIS, eller geografiske informasjonssystemer er datamaskinbaserte systemer som brukes.


Norkart leverer GIS-baserte kart basert på sin programvare GISLINE. Kartet til Aristoteles var særs forenkla, men den generelle ideen var likevel riktig.

Mentale kart er en type kart hvert enkelt menneske opparbeider og bærer i seg. På GeoHack siden finnes det lenker i infoboksen under det interaktive kartet fra . Jordens koordinatsystem muliggjør at hver eneste posisjon på jorden kan bli . Et topografisk kart er et kart som viser topografien i området kartet dekker. Topografiske kart har numerisk høydeangivelse for visse punkter, og den generelle . Europas_geografi Bufret Lignende Fra , den frie encyklopedi. Frå – det frie oppslagsverket. Hopp til navigering Hopp til søk.


Geografiske ytterpunkt i Serbia. Dette er ei liste over geografiske. Boken inneholdt den første systematiske kartsammenstillingen ut fra datidens geografiske kunnskaper.


Den første utgaven omfattet kart i kopperstikk på 53 . Herodotos fra Halikarnassos (484–4f. Kr.) skrev et stort antall geografiske tekster. Kart over geografiske ytterpunkt i Spania. Gå til Å lage et kart - Grunnlagsdataene for å lage et kart blir bygd opp fra grunnen. Politisk kart over Europa.


Det fantes da ikke noe geografisk uttrykk som inkluderte riket nord for.

Det overordna grunnlagsnettet i landet, . Den geografiske nordpol er planeten Jordens nordligste punkt. Landet ligg sør for Florida i USA og . I Finland er dei same fysiske trekka vanleg i alle dei fire geografiske områda som landet er delt inn i. Samveldet av sjølvstendige statar. Ligger også på Lokalhistorisk , der man også finner innholdet i kartet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg