torsdag 30. august 2018

Plastikk merking

Alle bør prøve å redusere bruken av plast ! Må du bruke plastprodukter, vær oppmerksom på merking. Emballasje kan inneholde farlige stoffer. For eksempel kan både drikkeflasker av plast og lakken på innsiden av enkelte. Glass- og gaffelsymbolet er ett av flere merkealternativer.


Selv om plast er utbredt som materiale i diverse kjøkkenutstyr, er det ikke all plast som er like.

Alle typer plast merkes med en bokstavkode. På emballasje som er laget av. Merkes med tekst og symbol. Begret sorteres som plast. Omslaget sorters som kartong.


Dette gjøres for å sikre at plast i emballasje og annen matkontakt er trygt. Merkingen viser hvilket materiale flaskene er laget i. PET er den vanligste formen for plast i plastflasker. Står det PET betyr det at du bør kaste flasken etter bruk.

Ved flere gangers bruk kan det . Tallet i midten viser hvilken type plast produktet er laget av. Som regel vil plasttypen være angitt med tekst (PE, PS e.l) i tillegg til pilene og . En ferdigprodusert sjokolade må pakkes inn før den skal ut i butikk. Innpakningen spesiallages for sjokolade (og andre produkter) og . Ting som skolesekker, bager og pennaler er gjerne laget av plast , metall, lær eller tekstil. Ifølge Klif er det særlig grunn til . Med plastemballasje menes plast som er rundt matvarer og andre. Det er særskilt regulering av enkelte stoffer i EE-produkter, og krav til merking og informasjon.


Ftalater brukes som mykner i plast , særlig i PVC. Det kan du enkelt gjøre ved å studere merking av emballasjen, ifølge. Det er vanlig å bruke på skåler, bokser, begre og esker av plast. Kvalitets svijern som kan brukes på en rekke materialer som plast , tre og lær osv. Vi graverer alle størrelser, også.


Plast er et syntetisk materiale som består av en eller flere polymerer ( basisplasten) og forskjellige tilsetningsstoffer (hjelpestoffer). PLAST OG RETRO: Gamle leker er fy-fy, ifølge giftekspert Ethel Forsberg, tidligere leder i svenske. CE-merket finnes på en rekke ulike produkter, på alt fra leketøy til maskiner, medisinsk utstyr og byggevarer. Det betyr at produktet anses å oppfylle krav fra .

Plast som kastes i naturen kan skape store problemer, spesielt når plastavfallet til slutt havner i havet. Dette skyldes først og fremst at plast har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg