tirsdag 28. august 2018

Feste bunnsvill til betong

Feste svill i tak og gulv. Men, hva er den riktigste måten å skru fast svillene i betong , noen spesielle ting jeg bør tenke på? En ny svillskrue presser trevirket mot underlaget ved hjelp av smart design.


Det skal gjøre det enklere å montere sviller og bjelker, forteller . Hurtig montering i betong og massive materialer.

For feste av bunnsvill bør det benyttes en dokumentert betongskrue e. Ekspress spiker er elzink og bør . Vi starter med å rulle ut grunnmurspapp for å hindre restfukt fra betongen å komme. Deretter legger vi ut bunnsvill à 48xsom vi kapper på mål for at det skal. For å feste bunnsvillen, bruker vi slagdrill og borrer hull, og deretter slår vi ned . Sviller: Vi bruker en bunnsvill og en toppsvill i lettveggen. Overflatebehandlingen takler .

Kort demonstrasjon av forankring av grunnmurssvill til murkrone med ekspansjonsbolt. Forankring av svill i Leca grunnmur. På de mest utsatte stedene kan det være nødvendig å feste takverk og vegg helt ned i fundamentet.


U-blokken med en ekspansjonsbolt for betong , der man fester nær sentrisk i . Er underlaget av betong eller tilsvarende, må du bore, sette i plugger og skru. Betongbil trengs kun til gulvstøp. Stenderne skal festes ved skråspikring i bunnsvill og toppsvill, bruk spiker 4x100. Dobbelt lag anbefales, da dette gir en mer stabil vegg og bedre feste for å . Tilslutning mellom yttervegg av bindingsverk av tre, ringmur og betonggolv.


Eksempel på selvborende bolter brukt til å feste topp- og bunnsvill i etasjeskiller. Dimensjon : mm x 1mm. Enkelte ganger kan det være vanskelig om ikke helt umulig å feste treverk som en tresvill.


Vi har har forsøkt å vise hvor lettvindt det er å lime en svill til betong. Det finnes et utall av muligheter når du skal feste i betong , og i videoen over viser vår ekspert Per Christian Mathiesen hvilke metoder du kan . Har bestillt mbetong til gulvet på mandag morgen, så da blir det.

Om svillen er festet med ekspansjonsbolter så tar det jo ikke mange. ESSVE Heavyload lettbetongskrue er utviklet for tung montering i porøse materialer som lettbetong , Leca og Siporex. Elementene settes sammen på byggeplass, armeres horisontalt og istøpes betong. Hvis du har underlag lagd av betong eller lignende, må du bore, sette plugger og skru fast svillen. Kan også brukes innendørs til feste av bunnsvill for lettvegger, utforinger etc.


Ved bruk av trebjelkelag skal det i hver betongsøyle CC 6mm mures. Denne skal benyttes til å feste 198x48mm bunnsvill som festes med . Med bunnsvill så mente jeg planken mellom muren og bjelkene. Vi viser deg hvordan du lager feste i betong.


Omtale av fra Askil Holm, Tugboat i Musikkavisen Puls.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg