fredag 20. mars 2015

Målestokk kart

For skalérbare kart på internett . Angivelse av forholdet mellom avstander på kartet og tilsvarende avstander i terrenget. Vi bruker målestokk for å lage mindre eller større modeller av ting - og. Om vi skal tegne et kart , er det viktig at forholdet mellom avstanden på kartet.


Høyden til miniatyren delt på høyden min vil da gi deg målestokken.

En samtale rundt begrepet målestokk. Hva det betyr og hva det brukes til. Hvordan målestokken er ulik for forskjellige kart og skisser. Kalkulator for å finne ut hva avstander i kartet tilsvarer i terrenget og omvendt, etter hvilken målestokk kartet har. Et kart er en forminsket tegning av et landområde.


Vi kan si at kartet og området er formlike. Målestokk skrives på denne måten .

Forholdet mellom en lengde på kartet og den tilsvarende. C: Avstanden mellom to punkter på et kart er cm. I virkeligheten er avstanden mellom punktene km. Finn målestokken til kartet. Alle kart har en målestokk.


Skal kunne forstå skrivemåten for målestokk. For å kunne orientere godt, må du lære å vurdere avstander i skogen. Til høyre ser du to kart med forskjellig målestokk - fra samme område. Kartverkets mest populære karttjeneste.


Her finner du eiendomsdata, turkart, sjøkart, stedsnavn, nødplakat, sykkelruter og stier. I tillegg finner du luftfartshindre , . Når du skal ut på tur må du ha kart som viser terrenget tydelig med mange detaljer. Da trenger du topografiske kart i målestokk 1:100.


Her viser vi deg hva målestokk , høydekurver og . Trenger hjelp med målestokk på kart.

Det finnes flere typer kart , eksempler på disse er: Topografisk, Tur og Sjøkart osv. Turkart er mest brukt for å planlegge en tur, mest brukte målestokk på . Er det tommar og fot målestokken refererer seg til gjev det noko meir . Kart og kompass er imidlertid nytteløst dersom man ikke har lært seg å bruke det til. Kartets målestokk indikerer hvor mange ganger kartet er forminsket. Kunnskapsmål: Jeg skal kunne forminske en tegning ved hjelp av målestokk.


Begrep og spørsmål som må . Det kan for eksempel være en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg