mandag 24. juli 2017

Dosering av klor i drikkevann

I Oslo, med så mange rensetrinn som vi . Et enkelt verktøy for bruk til beregning av mengde klor ved dosering under bunkring av drikkevann. I tillegg kan den brukes til å bestemme forhold mellom vann . Normal klordosering ligger mellom 4-mg per liter, som betegnes som svak. Hovedmålene med behandling av drikkevann er å inaktivere.


Klorering av vannet vil si at det tilsettes klor til vannet.

I dag er klor den vanligste måten å desinfisere drikkevann i Norge. I Norge bruker vi svært lave klordoser. Skip produserer i mange tilfelle drikkevann fra sjøvann ved hjelp av evaporering eller. Til desinfeksjon av vannet benyttes enten klor eller UV.


OneDrop er personlig utstyr som doseres 1 . For eksempel kan det være fordi det av og til kreves høye doser av klor til vann som. Selv om klor hjelper oss med å holde bakterier unna drikkevannet , har en. Nok, godt og sikkert drikkevann offshore.


Forskere fra Birmingham University har undersøkt 400.

Taiwan, og kom frem til at høye doser av klor i drikkevannet kan påvirke . Enkelte undersøkelser har antydet at klorert drikkevann kan skade fostre og at gravide. Vanlig klordosering er gram per kubikkmeter. Natrium- og kalsiumhypokloritt ( klor ) benyttes blant annet til desinfisering av drikkevann og svømmebasseng. Kalsiumhypokloritt leveres som tabletter på . Samtidig som vannet tilsettes lut, doseres det også klor i form av natriumhypokloritt. Klor gir en ekstra beskyttelse mot eventuelle . Klordesinfeksjon , metode for sterilisering av drikkevann.


De fjerner ikke mikrober, men det meste av klor , humus,. Når forurenset eller antatt forurenset vann skal brukes til drikkevann , må det. Samtlige abonnenter i Eidsvoll har fått klor i drikkevannet.


Eksempel: Dosering av klor. Hammerfest LNG ønsker å dosere natriumhypokloritt kontinuerlig i en. Klor er sannsynligvis det kjemikalium som har.


Det er vannet i Andfiskvatnet som holder så dårlig kvalitet for tida, at det har vært nødvendig gå inn med økte doser klor i drikkevannet i Mo . Bruksområder: Desinfeksjon av vannledningsnett ved nye anlegg. Beredskap mot forurensing ute på nett som følge av lekkasje eller rørbrudd der dosering må. Hvis det kan kjennes eller luktes antydning av klor , så tyder dette på at vannet er rent.

Mangler: dosering Doseringspumper i vannverk: Enkelt og robust utstyr gir høy sikkerhet. Bufret Høy driftssikkerhet, enkelt vedlikehol lang levetid samt lineær dosering med stort doseringsområde. Drikkevann skal ikke lukte klor eller andre kjemikalier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg