mandag 14. september 2015

Prestholtskarvet trapper

Da vi tok denne turen i sommer erfarte vi fort at det er enkelt å gå i trapper med barn. Prestholtskarvet (moh) er det høyeste punktet på den sørøstlige delen av. Her finner du en postkasse og en.


Hallingskarvet: Tar du bilen til foten av Prestholtseter ( bomvei), ved foten av Hallingskarvet, er du rett ved stien som tar deg til topps på. En ny trapp opp mot Buskeruds høyeste fjell ferdigstilles i disse dager. Steintrappa fra Prestholt til toppen av Hallingskarvet er bygd for at folk .

For her har sherpaer fra Nepal blitt hyret inn for å lage trapper i terrenget. Turen til prestholtskarvet kan starte mange steder, prestholtseter, Geilo, ustaoset. Det er ganske trangt i trappene – så er lurt å være tidlig ute så slipper.


Egentlig hadde jeg tenkt å bare gå opp til toppen av trappene ved Prestholtseter , men så tenkte jeg likesågodt at jeg skulle ta turen innom hytta. Det er trygt for alle, både eldre og yngre, sier Petter Braaten i Statens Naturoppsyn om trappen sherpaene bygget. Kjent topptur til Hallingskarvet på Hardangervidden. Start turen fra Prestholtseter eller for en lengre tur kan man starte fra Ustaoset.


Første del av stien er trapper i stein bygd av sherpaer dei siste åra.

Frå bunn kan ein nesten ikkje sjå stien då den går i eitt med steinura. Skarvevær” er det sjelden sommerstid i Havsdalen ved Geilo. Desto mer fantastisk åpenbarer. Utsikten på toppen er fantastisk - aldri har en.


Fine trapper opp Prestholdtskardet. Svært mykje av vegen til topps mot skaret er . Flickr photos, groups, and tags related to the prestholtskarvet Flickr tag. De trap is gemaakt volgens nepalese handwerktraditie.


Verdt et besøk om du ønsker å bli kjempesliten i beina (x antall trappetrinn ), og få med deg bonusen på toppen: utsikten! Na enkele honderden meters verandert het paadje in een trap. Kjør til Prestholtseter i Havsdalen Geilo. Anbefales på det sterkeste, . Sherpaene har laget fine trapper. Neben den spektakulären Flørli- Trappene findet man in.


Fantastisk tur i nydelig høstvær, ingen vind! Takk til sherpaene som hadde lagt flotte trapper opp skaret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg