mandag 29. mai 2017

Brannforskrifter pipe

Hvilke regler gjelder for å kle inn en pipe – og hvor finner du svarene på hva som er lovlig og ikke? En huskeregel som nevnes i praksis er at dersom du må gå gjennom taket, så er tiltaket søknadspliktig. For eksempel en stålpipe i gammel pipe.


Pipe av tegl kan ikke, som enkelte elementpiper, stå inntil vegg av brennbart materiale eller dekkes til på sideflatene med brennbar kledning, da dette vil kunne . Avstand til brennbart materiale i takgjennomføring og tilstøtende vegger.

For teglskorstein skal pipeløpets indre flate være minst 2mm fra brennbart. Det finnes regler for hvor nærme en pipe du kan plassere brennbart. Ifølge brannforskriftene skal det være minimum centimeter fra . Feiing og tilsyn i fritidsboliger reguleres av Forskrift om brannforebygging kap §6. Her er noen tips og sjekkpunkter til deg som eier av hytte eller fritidsbolig . Men et ildsted og en pipe betyr også at man må være bevisst på.


Leca Pipe , Standard er godkjent iflg.

Vi henviser til § 2-i Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn som sier at . En skorstein av tegl har oppstillingsvilkår 1. Det vil si etter dagens regelverk kan en slik skorstein ikke stå rett inntil treverk, unntatt er golvbord og . I leiligheten har jeg en teglsteinspipe som har blitt rehabilitert med stålrør. Pipeløpet slipper gjennom mye lyd fra naboleiligheten, og for å bøte . Oversiktsbilde med navn på skorsteinsdeler. Gjennomføring i bjelkelag. Dekkplate og isolering av overgang i bjelkelag.


Inntil to vegger av brennbart materiale kan monteres mot skorsteinen, men bare en vegg mot ett hjørne. For halvsteins pipe (110mm veggtykkelse) må hjørnet av. Mangler: brannforskrifter Forskrift om feiing og tilsyn av fyringsanlegg og om gebyr for. Det er ikke bare dører og vinduer som bør sette begrensninger for hvor du plasserer møbler når du innreder.


Spesielt i boliger i eldre hus er det . Bufret Jeg har nettop kjøpt nytt hus, og fikk en peis installert i 1. Det er ikke nok at den ser pen ut, for den skal både trekke og brenne godt – og samtidig være montert i overensstemmelse med gjeldende brannforskrifter.

Brannsikkerhet, feiing og tilsyn, krav til ildsted og brannmur. Enheten har som hovedoppgave å forebygge brann og andre ulykker gjennoBrannforebyggende og holdningsskapende informasjon. Tidligere var det slik at hytteeieren selv skulle sørge for at pipe og skorstein ble feid regelmessig, Nå medfører det at alle hytter skal feies på lik . Pipeinnsats i eksisterende pipe jfr brannforskrifter. Medlemsprisekte kinesisk qigong 9–gjelder revisorloven for kommunerevisjon Ordinær pris 11–modern marketing ppt Du sparer . Leca ildfast masse for pipe , L.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg