tirsdag 30. januar 2018

Hvordan stenge utekran

Hva hvis man har glemt å f. For å unngå vannskader i forbindelse med utekran og vannslange, bør du:. Også lett å stenge av vannet ved enhver avreise. Men hvordan blande temperatur ute ? Vi forteller deg hvorfor – og hvordan – du bør velge frostfri utekran.

Problemet er at nordmenn ofte glemmer å stenge vannet for vinteren. Utvendig tappekran med stoppekran på innsiden må stenges for vinteren. Hver eneste vinter glemmer mange å stenge vannet til utekrana og tappe ut vannet.


Monterte selv en slik moderne utekran. Jeg har frostsikker utekran og pleier å stenge vannet inne hver høst, men nå får jeg ikke vridd om kranen, og jeg mistenker at det er fordi den er . Har du ikke en stoppekran inne - som du bruker når du stenger vannet for vinteren? Du har helt sikkert en til utekranen.

Er du i tvil anbefales det at du overlater jobben til en rørlegger som kan montere utekranen forskriftsmessig. Husk å stenge vannet til utekranen før vinteren setter. Utekran Med tilbakeslagsventil. Overskuddsvannet i røret tømmes automatisk når kranen stenges.


Du vet du har ei stoppekran i boligen, men bruker du den? Hvis ikke er det fare for at den gror fast og ikke lar seg stenge når du virkelig trenger. Hver gang man stenger vil det drenere seg litt vann ut, er det lang slange på så vil også alt trykk i slangen tømme seg ut og mener man . Frostsikker utekran , Gustavsberg.


Utendørskran med typegodkjent. Kranoverdel med nøkkel for selvdrenerende utekran , FMM. Trondheim VVS kan bytte ut din gamle utekran eller montere ny – både med kaldt og.


Uansett hvordan røropplegget er hjemme hos deg, så finner vi en løsning. Har en FM Mattson utekran på huset fra 07. Mitt eneste tips er å ikke ta i for mye når du skal stenge den. Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse og tilpasse innhold som tilbys deg basert på hvordan du bruker.


Den tømmer seg hver gang man stenger kranen.

Mange hytter stenges og brukes ikke igjen på mange måneder, kanskje ikke før til jul eller i. Koble fra hageslangen og tøm utekranen. Med nøkkel, festeplate og skruer. Maks veggtykkelse: 4mm.


Og hvordan ser man forskjell på et vanlig kobber-rør og et rør-i-rør? Selv har jeg og kobber mot utekran da rørlegger ikke liker å legge rør innvendig. Når man skal stenge utekranen skal man trekke til med må- tehold . Første tapping etter stenging bør skje på utekran eller annen kran uten sil da det .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg