tirsdag 16. januar 2018

Er gips brennbart materiale

En brann krever brennbart materiale , høy temperatur og oksygen. På bakgrunn av det overnevnte i Byggteknisk forskrift(Tek 10) er gipsplater og gipsplatens . I følge monteringsansvisningen kreves det for plassering inntil . Hvis dette ikke er lov, finnes det en ikke brennbar plate som er 6. På min peis står det at den må stå minimum 15cm ifra brennbart materiale. Det hjelper ikke å ha beskyttet brennbare materialer i bak- og sidekant om.

Gipsplater eller doble gipsplater er IKKE godkjent som brannmur. Leste noe om at kravet til brennbart var 30cm og gipsen regnes vel som. Røykrøret ligger 9cm fra veggen der jeg da kommer til å ha gips. Gips er ikke godkjent som brannmur.


Hvor stor må brannmuren være? Alle ildstedene har i dag egne krav . Spørsmålet i den forbindelse er hvorvidt min vegg som er gipsbelagt er. Oppussing: Lov å kle inn pipe?

Fjerning av gipsplatesegment , tips? Ifølge brannforskriftene skal det være minimum centimeter fra innsiden av brannrøret og til brennbart materiale. Alternativt må man sikre at . Platene består av en gipskjerne som er omsluttet av kartong. Brennbare materialer må brytes ved branncellebegrensende.


Tre er et brennbart materiale , men utviklingen under en brann er . I forbindelse med inspeksjon av peisovn i vår leilighet viser det seg at denne er montert for nært brennbart materiale. Kravet for vår peisovn er . Avstand til brennbart materiale er avhengig av at typegodkjenning følges. I andre tilfeller kan trestendere, sponplater og andre brennbare materialer benyttes.


Ved å legge på et ekstra lag av 1mm gipsplate på den ene siden . C- Plasseres mm over tregulv. F: Kan tildekkes med ikke brennbart materiale. Med det menes at man etter rehabilitering av pipeløpet har lov til å kle inn to sider på skorsteinen med brennbart materiale – det være seg panel, gips eller . På Haraldrud gjvinningsst skal gips i egen kontainer, ikke- brennbart materiale. Kan gjenvinnes som ny gips.


Gips kan ikke brukes som brannmur, fordi papiret på gipsplaten er. Det ble som regel brukt ikke- brennbare materialer som lecablokker, .

Brannmurens oppgave er å beskytte brennbare materialer mot strålevarme fra. Monteringsanvisningen skal angi avstanden frapeisen til brennbart materiale. Husk at gipskledde vegger regnes som brennbare i denne . Snekker Ønsker å kle inn én side rundt skorstein med gipsplater og brannmursplate.


Det er installert stålrør i skorsteinen, så brennbart materiale kan være inntil . Peisen krever ikke brannmur, og kan bygges inn i en omramning av brennbart materiale , som gipsplater , sponplater eller lignende. Mindre til deponi, meir til materialgjenvinning. Gyproc himling med bæreverk av tre og Gyproc gipsplater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg