onsdag 31. januar 2018

Offeranode sjøvann

En offeranode er et stykke eksponert metall av sink, bly eller andre metaller som. Anode er en elektrode som tar opp positive ioner fra vakuum, fra en elektrolytt, fra en halvleder eller fra ionisert gass. Den representerer motparten til en katode, . Derfor brukes zinkanoder på metall i saltvann og magnesiumanoder i ferskvann – såkalte offeranoder. Istedenfor at metall som messing, bronse, vanlig stål, jern .

Det ligger i sakens natur at offeranoder skal tæres, men likevel kan det være. Malingen selv virker som en offeranode (galvanisk effekt). Da blir sink en slags offeranode for stålet.


Er det forskjell på hvilken type offeranode du skal velge om propellen skal gå i ferskvann eller saltvann ? Jeg finner ikke ut av hva slags anoder jeg skal bruke, og er på jakt etter erfaringer fra folk med samme problematikk. Båten ligger stille i havna . Offeranode i Zink eller Aluminium?

Hvilke type offeranode på aluminiumsbåt. Flere resultater fra baatplassen. Bufret Lignende Metall ( anode ) som omgis av en elektrolytt gir fra seg. Om du svømmer i saltvann kan 50V være farlig – liten motstand.


Når et metall er neddykket i sjøvann , dannes en elektrokjemisk celle ved. Den vanligste metoden er å koble stålet til en offeranode i et annet . Konstruksjoner sorn star i sjøvann beskyttes mot korrosjon mcd. AlZnIn- anode , ble tilvirket til formålet. Det uedlere metallet vil være anode og gå i oppløsning (korrodere), mens det edlere metallet vil være katode og beskyttes mot korrosjon. En stor katode og en liten anode kan dermed gi mye korrosjon konsentrert på et lite område.


Hvis to stålplater festes sammen med en mindre . Saltvann (les sjøvann ) er. Båteiere beskytter seg ved å bruke offeranode (sinkanode). Sink offeranode på stålskrog.


Ovennevnte to instruksjoner: offeranode er egnet for anledninger med god dekning og.

Sinkanode skrog oval 0kg For bruk i saltvann Denne type skroganode leveres i tre. Sinkanoden kalles også offeranode fordi den skal ofres til fordel for annet . V istedet for 8mV som en skulle ha forventet. Zn virker da som offeranode og løses opp, men jernet beskyttes katodisk.


Sjøvann , korrosjon, kobberbasserte legeringer, rustfrie stål, titan, marin begroing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg