torsdag 14. januar 2016

Eddik og bakepulver vulkan

Kort forsøk eller demonstrasjon som viser at når vi blander bakepulver og. Har du glitter, bakepulver , konditorfarge og eddik hjemme? Da kan du lage deg en fargerik vulkan ! Når du blander eddik og bakepulver , får du en kjemisk reaksjon. Eddik (NaHCO) er en syre og reagerer med baser.


Bakepulveret (CH3COOH) er en base.

Har du også alltid drømt om å eie din egen vulkan ? Deretter tilsetter du eddiksyren og eventuelt konditorfarge. Du kan faktisk lage din egen vulkan hjemme! Du trenger bare en brusflaske, en stekepanne, et glass eddik , te-skjeer med oppvasksåpe, . Fyll dl eddik i en liters brusflaske. Pakk flasken inn i vulkanlandskap av aluminiumsfolie, . Hjemmelaboratoriet viser deg hvordan du kan bygge en sprutende eddikvulkan med bare noen få ingredienser.


Det er både enkelt og veldig lærerikt.

Etter mange kjekke prøvingar og eksperiment med natron og eddik , lærte elevane til slutt. Ein test med natron og eddik i ein vulkan (trolldei). Men det artigste var nok likevel å lage vulkanutbrudd med eddik , konditorfarger , noen dråper Zalo og natron. Se, nå begynner det å boble. Innholdet av syre i bakepulver innebærer altså at man ikke trenger å tilsette surmelk eller andre sure . Husk bare å kjøpe inn nok natron og eddik , for de kommer nok ikke til å ville gi seg med det aller første.


Se også: Slik lager du en snøvulkan. Forskerfabrikken lover å gjøre forskning moro på sommerskolen. Vi trengte eddik , zalo, konditorfarge og bakepulver. For å lage vulkan så måtte vi kjøpe ingredienser.


Har du lyst til å lage vulkan eller kjemisk maleri slik du så på Sommeråpent. Tilsett noen dråper Zalo og 1ml eddik som har romtemperatur. Vi har blant annet gjennomført et spennende forsøk som heter vulkanutbrudd.


Her har vi sett på hvordan eddik , zalo og natron reagerer . En av felles aktivitetene vi har gjort er å lage vår egen vulkan. Oppi vulkanen hadde vi en kopp med bakepulver og en voksen helte oppi eddik i håp om at . Vulkaner og lava er viktige ingredienser i de prikkete steinenes historier.

Vulkan med bakepulver , eddik og konditorfarge Foto: Anne Cathrine Hammerborg. Og det jeg lurer på om er det et stoff som kan erstatte vann eller eddik når man heller på bakepulver eller natron så det . Forsøk med vann, lag en vulkan eller lag samarbeidsoppgaver for barna. Fyll opp med stein rundt flasken, slik det ser ut som en vulkan.


UTSTYR: flaske, bakepulver , konditorfarge, steiner og eddik. Først heller de opp litt eddik. For å få farge på vulkanen får de lov til å tilsette litt konditorfarge. Til slutt tre teskjeer med . Når eddik og natron er kombinert, oppstår en kjemisk reaksjon som fører de to ingrediensene til å skumme opp, en reaksjon som er ideelt når simulere en vulkan. Ved hjelp av bakepulver , eddik , konditorfarge og glitter lagde de sin helt egen glittervulkan.


Førskolebarna gleder seg veldig til å ha . Kjøp også inn bakepulver , natron, konditorfarger, matfløte, eddik , matolje og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg